Sprog

Kalender

Plans for Christmas – julinstallation af Praksis Arkitekter

2. dec 2017 til 31. jan 2018

Som traditionen byder på Utzon Center, er julen også æstetikkens højtid. Med stemningsfuld oplysning af Atriumgården har de prisvindende arkitekter fra Praksis givet Utzon Center et æstetisk touch af arkitektur og jul med deres installation 'Plans for Christmas'.

Midt i Atriumgården står en stor træstruktur og fra toppen af den er der spændt 70 grundplans-modeller skåret ud med laser i hvidt plexiglas, designet af Praksis Arkitekter. De tynde glasplader tager form som snefnug fanget I træstrukturen. Det samlede udtryk er en stemningsfuld og reflekterende installation med skiftende belysning og langsomt roterende snefnug, der bevæger sig med vinden.

 

"Som et center for arkitektur har vi her på Utzon Center et ansvar for at vise, at traditionelle højtider, som for eksempel julen, kan transformeres til en rummelig og æstetisk oplevelse uden at vi mister følelsen af hygge," udtaler Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

 

Træstrukturen er en traditionel konstruktion, som ses i gamle bondehus i Danmark og Holland. Strukturen vil også danne det strukturelle grundlag for det kommende Svinkløv Badehotel, som Praksis Arkitekter står bag. Et projekt, der blev vist på Utzon Center henover sommeren 2017.

 

Praksis Arkitekter overtager julestemnings-stafetten fra sidste års “gård-dekoratør”, SOM, som i 2016 udstillede arkitekturmodeller fra hele verden I udstillingen Sky’s the Limit. En tradition er hermed startet, når året rundes af med stemningsfuld decoration af Utzon Centers atriumgård fra en af udstillerne fra året, der er gået.

 

Siden 2016 har Praksis Arkitekter, grundlagt af arkitekterne Mads Bjørn Hansen og Mette Tony, modtaget alle store, Dansk arkitekturpriser: Henning Larsens Fonds hæderpris, Nykredits Arkitekturpris, Dreyer Fonds hæderpris og Betonelement Prisen.

 

Download billeder og videoer er installationen på https://goo.gl/fTrAZH.

 

For mere information om installation i Atriumgården på Utzon Center:

Lasse Andersson, kreativ direktør, Utzon Center

+45 3199 1600 / laa@utzoncenter.dk

 

Mette Tony, partner og stifter, Praksis Arkitekter

+45 2720 0578 / mette@praksisarkitekter.dk

 

Plans for Christmas