Vi bruger cookies på utzoncenter.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

Besøg

Vis os Nordjyllands bedste udsmykning

Jagten på Nordjyllands flotteste udsmykning sættes nu i gang, og det markerer Utzon Center ved at tænde en stor, smuk lysinstallation.

Konkurrence: Den mørke årstid er over os, men alle vegne har private borgere, foreninger og offentlige organisationer gjort sig umage med at lyse op og skabe liv og glæde.

Det vil Nordjyske Medier og Utzon Center gerne sætte pris på.

Derfor udskriver vi hermed en konkurrence om Nordjyllands smukkeste udsmykning – og den sættes officielt i gang, når årets lysinstallation indvies på Utzon Center lørdag 1. december 15.30.

 

Lysinstallationen er designet af ADEPT og deltager ikke i konkurrencen. Den skal ses som et eksempel på en udsmykning, der passer godt til et steds funktion og ånd, og som skaber trivsel. Alle er velkomne, og man behøver ikke købe entre for at være med. Der vil være mulighed for at købe æbleskiver, gløgg og kakao.

 

Vi håber at se så mange som muligt – og vi håber på stor opbakning til konkurrencen, der samtidig er en hyldest til alle, der gør sig umage med at lyse op, siger Lasse Andersson, arkitekt, ph.d. og kreativ direktør på Utzon Center.

 

Han er formand for dommerkomiteen, der også tæller bl.a. Flemming Møldrup, livsstilsekspert fra ”Kender du typen”.

 

Bedømmelsen vil ske i tråd med den verdensberømte arkitekt fra Aalborg Jørn Utzons ånd. Dermed vil dommerkomitéen lægge vægt på, at udsmykningen passer ind i det omgivende landskabs historie, kultur og funktion.

 

Udsmykning i et stort indkøbscenter skal noget andet end i en lille gågade – eller på et parcelhus i et hyggeligt villakvarter. For Jørn Utzon handlede det om at sætte mennesker, oplevelser og trivsel i centrum og om, at arkitektur og design skal underbygge et områdes funktion, kultur og øvrige landskab, siger Lasse Andersson.

 

Konkurrencens regler

Alle kan deltage i konkurrencen, og en privat villa har akkurat samme mulighed for at vinde som et stort indkøbscenter, da kriterierne går på mere og andet end kvantum. Udsmykningen skal dog kunne ses fra et offentligt tilgængeligt sted.

 

Billederne vil efterfølgende blive bragt i Nordjyske Medier, og dommerkomiteen vil udvælge fem finalister, som du har mulighed for at stemme på.      

For at deltage skal du indsende et foto af juleudsmykning til redaktion.lokalavisen@nordjyske.dk med emnelinje: Lys i mørket.

Du kan indsende billeder frem til 31. december 2018 kl. 0.00.

 

Vinderen bliver offentliggjort 15. januar 2019 og vil modtage en statuette ved en ceremoni på Utzon Center. 

 

Utzon Centers juleudsmykning  '16

Juleudsmykningen i gården ved Utzon Center gav i 2016 genlyd i internationale medier for arkitektur og design.

Den er et godt eksempel på en udsmykning, der passer godt til et bestemt sted.

 

Du kan være med, når dette års lysinstallation på Utzon Center tændes første gang 1. december: