Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Om Utzon

Utzon(x)

Formålet med Utzon(x) er at tage inspiration og udvikle ideer og arbejdsmetoder fra Jørn Utzons virke, for at udvikle en arkitektonisk og design-orienteret tilgang, der kombinerer den læringen fra det arkitektoniske håndværks egenskaber med moderne og fremadstormende digitale logikker. Dette betyder en udvikling af en arkitektonisk tilgang og metoder, der både vedrører nordiske arkiktektur- og bygningstraditioner såvel som en arkitektonisk tilgang, der er oplyst af og i stand til at forme rummelige relationer og kontekstuel adfærd gennem programmering og advanceret fabrikation.

 

Siden 2010 har den internationale forelæsningsserie, Utzon(x), arrangeret forelæsninger og symposiumer. Forelæsningerne har blandt andre involveret Jacob van Rijs MVRDV, Juhani Pallasmaa, Mathias Kohler ETH Zürich, Sigrid Adriaenssens Princeton University, Dirk van Gameren TU Delft/Mecanoo, Yoshiharu Tsukamoto Bow-Wow, Jenny Osludsen Snøhetta og Nanne de Ru, Berlage Institute.

 

I 2014 afholdtes det første Utzon(x) symposium, 'Bricks Beyond New Technologies', på Utzon Center med deltagelse af arkitekteter og andre fagfolk fra Europa og USA.

 

Utzon(x) blev egentligt grundlagt i 2012 og udviklet som et partnerskab mellem adjunkt Isak Worre Foged, ingeniør Mads Brath Jensen og udstillingschef på Utzon Center, Lasse Andersson. Som en del af holdet er også professor Poul Henning Kirkegaard fra Aarhus Universitet, adjunkt professor Daniel Bosia fra AKT II og adjunkt professor Lars Juel Thiis fra CUBO Architects.

 

Få mere information om Utzon(x) og se videoer fra tidligere forelæsning og symposiums på www.utzonx.org.

 

Se kommende Utzon(x) i vores kalender.