Vi bruger cookies på utzoncenter.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

 

Bankoplysninger

Registreringsnummer: 3201
Kontonummer: 3428244893
 

Arkitektik og matematur

1.-3. klasse | Fag: Matematik | Foregår på Utzon Center

Både arkitekturen og matematikken er omgivet af systemer. Og det er de systemer der arbejdes med i undervisningsforløbet ‘Arkitektik og Matematur’.

 

På Utzon Center skal eleverne bygge et rum til et fantasidyr, hvor vi på forhånd har defineret dyets behov. Dette skal eleverne arbejde videre med, hvor vi i fællesskab taler om, hvilke andre behov dyret har og hvor stort det i virkeligheden er. Så der bliver bygget et rum, som passer lige nøjagtig til fantasidyrets behov og størrelse. 

 

Eleverne bliver inddelt i grupper, hvor de skal bygge hver deres rum til dyret, for eksempel et badeværelse, et soveværelse, en stue osv. Først skal de gøre dette i skumklodser målestoksforholdet 1:10. Efterfølgende sammensætter eleverne deres rum og bygger sammen en hel bolig til fantasidyret i målestoksforhold 1:1. Eleverne bliver udstyret med papkasser, malertape og genstande til indretning af de forskellige rum. Og så skal der bygges! 

 

Før besøget på Utzon Center, forberedes eleverne hjemme på skolen, hvor de bliver introduceret til moduler og additiv arkitektur.  
 
Forløbet på Utzon Center instrueres og guides af vores formidlingsteam. 

 

Læs mere om forløbet på DR Skoles hjemmeside her.

 

Tidspunkt: kl. 8.30-12.00 (vi er dog fleksible, hvis andet passer din klasse bedre)