Sprog

Utzon Center

Slotspladsen 4
9000 Aalborg

Tlf: +45 76 90 50 00
info@utzoncenter.dk
CVR: 30 27 94 41

Arkitektik og matematur

1.-3. klasse | Fag: Matematik | Kan foregå på Utzon Center eller hjemme på skolen

Om det gratis forløb

Både arkitekturen og matematikken er omgivet af systemer. Og det er de systemer, I skal arbejde med i temaet 'Arkitektik og matematur'.

 

Først skal I på jagt efter systemer i naturen. Det er nemlig ikke kun arkitekturen og matematikken, der følger en streng struktur. Tag for eksempel træ. Hvor mange dele består det af? En stamme, grene og blade. Det er altid de samme moduler, der går igen, og alligevel kan træer se helt forskellige ud.

 

Bagefter skal I bygge et rum til et fantasidyr. Dyregeneratoren vælger for jer, om dyret skal være en krokoraf, en eledille eller et helt tredje dyr. Rummene bygger I af moduler, som er lavet af centicubes. Så er det op til jer at bygge et rum, som lige nøjagtig passer til jeres dyrs behov og størrelse.

 

Til sidst skal jeres rum tegnes i virkelig størrelse med kridt eller malertape. Så nu bliver I udfordret! For hvordan regner man egentlig ud, hvor stort rummet til en krokoraf skal være? Her må I enten måle med jeres egne kroppe eller regne jeres centicube-model om i målestok 1:100.

 

Book forløbet hos Utzon Center – eller arbejd på egen hånd

I kan arbejde med forløbet hjemme på skolen eller booke forløb på Utzon Center, hvor I vil blive instrueret og guidet af vores formidlingsteam.

 

Hvis I besøger Utzon Center, får I mulighed for at arbejde med store skumklodser i stedet for centicubes, og I kommer til at bygge en hel bolig i papkasser til et fantasidyr ud fra jeres skumklods-modeller.