Kalender

På stedet: Guidet tur gennem renoveringen af Grønnegården – ALAFx18

6. maj 2018,
14:00 til 15:30

Med afsæt i temaet ”HJEM” og med særlig fokus på ”ANKOMST” går vi en tur gennem bebyggelsen, hvor vi oplever og diskuterer de valgte løsninger – fra parkeringsplads til indgangsdør

Måden man ankommer til sin bolig, har stor betydning for oplevelsen af tilhørsforhold og dermed karakteren af det "at komme hjem". I det almene boligbyggeri har ankomsten/indgangen ofte været nedtonet og næsten usynliggjort gennem en helt uhierarkisk facadekomposition og planlayout – ligeværdighed på alle planer var en arkitektonisk og planlægningsmæssig kvalitet i sig selv.

 

I den klassiske arkitektur har portalen, døren eller overgangen om man vil, altid været genstand for stor konceptuel og æstetisk interesse, hvor et indgående arbejde med rummelighed, ornamentik og ikke mindst materialitet har skabt steder med helt unikke kvaliteter - uafhængigt af tid og sted. Det er denne kærlighed til det særlige omkring ankomsten, som i væsentlig grad er identitets og værdiskabende for boligbebyggelser. Det handler om at skabe genkendelig, tryghed og kvalitet - begreber som tilsammen giver en værdighed omkring boligen - fra parkeringsplads til indgangsdør. At glæde sig over at komme hjem, møde sin nabo og få en snak, i omgivelser hvor rummelighed, læ, materialitet og ikke mindst belysning er kvalificeret bearbejdet - styrker tilhørsforholdet, og giver en stolthed og glæde i forhold til at bo i netop dette kvarter.

 

Praktisk information

Mødested: Parkeringspladsen hvor Bisgårdsvej møder Dyrskuevej

Kontaktperson: Nils Pagh Andersen, +45 22 14 99 10

Tilmeldingsformular

Bemærk: Skal du tilmelde mere end én person? Udfyld formularen én gang pr. person.

Datoer

6. maj 2018,
14:00 til 15:30

Oplev også

Utzon100-udstillingen 'Horisont – et operahus og en verden til forskel' hver dag på Utzon Center, samt Utzon100 Symposium med keynotes fra bl.a. Rafael Moneo og Lene Tranberg.